ha a zenét meg lehetne inni

8/82 Symphony #5

A zene is csak egy dolog, amit meg lehet inni

Ez volt eddig a legösszetettebb koktél, amivel találkoztam a könyvben. Már az italhoz is több alapanyag kellett, de igazán csak a pohár előkészítésénél éreztem, hogy itt nagyon át lett minden gondolva.

Az pohár belsejét az ital kitöltése előtt narancsvirágvízzel kellett aromatizáni, majd egy kevés zöld chartreuse-zal bevonni. A chartreuse egy gyógynövényekből készült természetesen zöld likőr. (Ha szeretnél róla többet tudni, az instagram oldalamon tettem már ki bejegyzést róla.)

Ez a győgynövényes íz nagyon jól passzolt a kapor ízesítésű bittershez, illetve a rozmaring sziruphoz. Mindkettőt nagyon jól lehetett érezni az italban. Mind a rozmaringban és a kaporban rengeteg hasonló aromaanyag található, ami kicsit gyógyszeres, földes íz jegyeket ad az italnak. A vanilliás konyakban pedig a gvajakol és az ánizsaldehid az, ami megtámogatja ezeket az ízeket. A konyak pluszba pedig ad egy gyümölcsös, édes ízt.

Díszítésként én a megmaradt rozmaringágakat használtam fel. Igyekeztem a sziruppal odrögzíteni a pohár széléhez.

A pontos recept Frankie Solarik: The Bar Chef című könyvének Spring című fejezetében található. Ezt a könyvet tervezem az egy éves kihívásom alatt feldolgozni.

https://www.barchef.com/shop/p/the-bar-chef-a-modern-approach-to-cocktails

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük