édes fenolok egyesüljetek egy italban

9/82 Length of time

Édes fenolok egyesüljetek

A múltkori rozmaringos, kapros ital után, itt egy újabb zöldfűszer, ami egyébként a zsálya utána második kedvencem, a kakukkfű. Nagyon erős kámforos illatanyagai miatt érdemes óvatosan bánni vele, mert túlságosan nagyon befolyásolni tudja az étel ízét. Itt úgy látszik nem aggódtunk ezen annyit, 8 ágacska is került az italba. Kellett még bele kamillás-édesköményes keserű, citromos, ánizsos, szegfűszeges szirup.  wow Ennyi édeskés fenol egy helyen.. Ezekről az aromákról tudni kell, hogy nagyon intenzívek és erősek, az idővel lassan enyhülnek.

Az alap alkohol bourbon whiskey volt, aminek vanillíás ízjegyei illeszkednek a fent leírtakhoz.

Amúgy elgondolkodtam, hogy legközelebb kipróbálok egy olyan verziót ahol a citrom helyett egy kis fahéjrudat teszek a szirupba. A bitters helyett pedig maraschino likőrt.

De ez csak egy ötlet, nekem ez a koktél így is nagyon ízlett. 

Nem úgy mint az ezt követő…

A pontos recept Frankie Solarik: The Bar Chef című könyvének Spring című fejezetében található. Ezt a könyvet tervezem az egy éves kihívásom alatt feldolgozni.

https://www.barchef.com/shop/p/the-bar-chef-a-modern-approach-to-cocktails

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük